Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Η αναμενόμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ως προς την ελληνική απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου έχει ιδιαίτερη σημασία υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κατοχής.Το ΕΠΑΜ ζητά την έμπρακτη αποζημίωση και δικαίωση του ελληνικού λαού για τις πολεμικές καταστροφές και τις ναζιστικές θηριωδίες και στηρίζει τις απαιτήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που περιλαμβάνουν:


α) Το ποσό των 7.100.000.000 δολλαρίων ΗΠΑ, που της επεδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της χώρας.
β) Το αναγκαστικό δάνειο των 3.500.000.000 δολλαρίων ΗΠΑ που εισέπραξε η Γερμανία κατά τα έτη 1942-43.
γ) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαιρέθηκαν κατά την γερμανική κατοχή ʼ41-ʼ44 από Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
δ) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των εγκλημάτων του Γερμανικού στρατού κατοχής, σε βάρος αμάχων Ελλήνων πολιτών.
Συμμετέχουμε και καλούμε όλους να παρευρεθούν στην ανοικτή συνέντευξη Τύπου, στο Θέατρο ΑΛΦΑ, Πατησίων 37, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και στις 12 το μεσημέρι, και να ενημερωθούν για το μέγιστο αυτό εθνικό ζήτημα και τις εξελίξεις στην Χάγη κατά την συνεδρίαση του Ανοικτού Δικαστηρίου.


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)
Αθήνα, 20-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht