Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το αντικαθεστωτικό 10ο τεύχος του Πολίτη των Χανίων στα περίπτερα!



ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ
...Αλλά μην περιμένετε να το μάθετε από αλλού. Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης των Χανίων δεν πρόκειται να σας πουν τίποτα γι αυτό. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν, η Δημοτική Αρχή επέλεξε 20.500 στρέμματα στο Ακρωτήρι το Θέρισο και τα Κεραμιά για να τα εκχωρήσει στους Γερμανούς επενδυτές του προγράμματος Ηelios, προκειμένου να τα γεμίσουν με φωτοβολταϊκά, ενώ κανείς δεν εξασφαλίζει πως το πρόγραμμα θα έχει ανταποδοτικά ωφέλη για τον τόπο. Την ίδια ώρα, κάνουν λόγο για «προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου»... Και δεν είναι το ίδιο το γεγονός - γιατί ξέρουμε ότι θα περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο που μπορεί (αν και δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον πατριωτισμό της πλειοψηφίας) να το εγκρίνει, μπορεί και όχι. Είναι η διαδικασία που επιλέχθηκαν οι τοποθεσίες αυτό που μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας χοντροκομμένης αδιαφάνειας στο Δήμο Χανίων.

ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Οσο και να θές να το κρύψεις, δε γίνεται: τα κινήματα αλληλεγγύης και αντίστασης που δημιουργήθηκαν στα Χανία τους τελευταίους μήνες, κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στη συνείδηση της Χανιώτικης κοινωνίας που τώρα πια, μετά τον απόπλου του τελευταίου κρουαζιερόπλοιου συνειδητοποιεί τη λαίλαπα της εξαθλίωσης στην οποία μας οδηγεί η "διεθνής" οικονομική διακυβέρνηση. Η δύναμη του πλήθους τώρα, είναι η μόνη μας ελπίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht