Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δημήτρης καζάκης στα Χανιά Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) Χανίων, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ελληνική Πομπηία. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» του Δ. Καζάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 19:00 στο ΤΕΕ Χανίων (Νεάρχου & Γιαμπουδάκη, είσοδος από Γιαμπουδάκη).
http://1.bp.blogspot.com/-fQQwN9GIhCs/TrMYIVqQrTI/AAAAAAAAJBg/bEhJcGBC4FM/s400/kazakis.PNG
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και οι :
  • Παύλος Πολάκης, δήμαρχος Σφακίων, ιατρός χειρουργός,
  • Μανώλης Χουρδάκης, επίκουρος καθηγητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης,
  • Γιάννης Κυριακάκης, οικονομολόγος - καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολυτεχνείου Κρήτης,
  • Δημήτρης Πατέλης, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας Πολυτεχνείου Κρήτης.
      BOOK
      Το βιβλίο «Η ελληνική Πομπηία - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» του οικονομολόγου - αναλυτή Δημήτρη Καζάκη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποντίκι», περιλαμβάνει τα κείμενά του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011.

      Τα άρθρα του προειδοποιούν εγκαίρως - και, από ένα σημείο και ύστερα, αποτυπώνουν πλήρως - το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας και τα μεγέθη της καταστροφής, αλλά δεν περιορίζονται εκεί: εκτός από την έγκαιρη και επιτυχή πρόβλεψη των εξελίξεων στη χώρα μας, επεκτείνονται στο περιβάλλον της ευρωζώνης και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

      Ο Δημήτρης Καζάκης ενέταξε με επιμονή την ελληνική κρίση σε αυτό που ελάχιστοι τολμούσαν να διατυπώσουν: στη χρεοκοπία της ευρωζώνης και του ίδιου του ευρώ.

      Το βιβλίο


      «Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε πτώχευση χωρίς να θιγούν οι αγορές. Αυτό αποφάσισαν οι επίσημοι κύκλοι της ευρωζώνης σε άμεση συνεννόηση με τους μεγαλύτερους διεθνώς θεσμικούς επενδυτές και τις ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν τον κύριο όγκο ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους".

      Αυτή η αναγγελία δεν έγινε μετά την απόφαση της 21ης Ιουλίου 2011. Ούτε μετά την απόφαση της συνόδου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 2011.Έγινε από τον οικονομολόγο-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη στις 4 Μαρτίου 2010! Στην... πρώτη παράγραφο του πρώτου άρθρου του που δημοσιεύθηκε στο "Ποντίκι".

      Τότε ο - τέως πια - πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ακόμη αναγγείλει την υπαγωγή της Ελλάδας στην οικονομική (και εξελισσόμενη ταχέως σε δημοσιονομική και πολιτική) επιτήρηση από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο τίτλος εκείνου του άρθρου, "Διάσωση μέσω πτώχευσης", ίσως έμοιαζε υπερβολικός για μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι περισσότεροι αμφέβαλλαν ακόμη και για το αν η Ελλάδα θα υπαχθεί στην επιτήρηση του ΔΝΤ.

      Τότε άλλωστε ήταν ακόμη κοινή πεποίθηση πως οι θεσμικές προβλέψεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αποτελούσαν τη βάση της πολιτικής λειτουργίας της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής'Ενωσης.

      Ως εκ τούτου πολλοί αναλυτές και πολιτικά πρόσωπα θεωρούσαν δημοσίως αδιανόητη αυτήν την προοπτική, παρ' ότι τα μαύρα σύννεφα είχαν αρχίσει να πυκνώνουν πάνω από την Ελλάδα και το πολιτικό ρεπορτάζ πολλών ΜΜΕ γνώριζε από καιρό πως αυτή η προοπτική βρίσκεται "πολύ ψηλά" στις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου.

      Καθώς η αρθρογραφία του Δ. Καζάκη εξελισσόταν μέσα από τις στήλες του "Ποντικιού", διαγραφόταν μια όλο και πιο ζοφερή εικόνα του ελληνικού μέλλοντος.

      Στο πρώτο εκείνο άρθρο σημείωνε: "Το κεντρικό ζητούμενο, το κλειδί του σχεδίου, είναι να περάσει ολόκληρη η δημοσιονομική διαχείριση της χώρας, και κατά συνέπεια ολόκληρη η χώρα, στον απόλυτο έλεγχο της επιτροπείας, δίχως να υπάρξουν σοβαρές αντιστάσεις ή αντιδράσεις»...
       epam-xanion
        Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων 
      Τηλ.Vodafone +30 6943 645009 
      Email: epam@chaniacrete.eu
      Για τους φιλους και φίλες που δεν θα μπορέσουν να παρεβρεθούν, η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την διαδικτυακή τηλεόραση του Ε.ΠΑ.Μ.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

      Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

      Bertolt Brecht