Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 10/2/2012

xania-10-2-2012
ΠΡΟΣ:
1.    Τον Ελληνικό Λαό, τους φορείς του και τα ΜΜΕ
2.    Το Δημοτικό Συμβούλιο και των εκπρ/πο της Περιφέρειας Κρήτης
3.    Τους βουλευτές και τα κόμματα 

Το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό του νεοκατοχικού καθεστώτος ετοιμάζεται αυτές τις ώρες να υπογράψει την τελειωτική παράδοση της χώρας και του λαού στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους και στις πολυεθνικές και τράπεζες που συσσωρεύουν πλεονάσματα σε χώρες – έδρες τους, δημιουργώντας τεράστια ελλείμματα και χρέη σε χώρες σαν τη δική μας.
-    Οι ώρες είναι ιστορικά κρίσιμες για όλους. Ο καθένας πολίτης αυτής της χώρας, τώρα διαλέγει μετερίζι. Με ποιους θα πάει, εναντίον ποιων θα ταχθεί. Οι αγέννητες ακόμα γενιές του μέλλοντος, μας χρεώνουν βαριά. Η βαρβαρότητα των «από πάνω» γίνεται νόμος. Έγινε ήδη από το αρχικό «μνημόνιο». Ο ξεσηκωμός όλων των «από κάτω» γίνεται γι’ αυτό, ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.
Πέρα και πάνω από κομματικές εξαρτήσεις και περιχαρακώσεις του χθες, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΑΠΟ ΚΑΤΩ», είμαστε και θ’ αναδειχτούμε στην πράξη οι μόνοι υπερασπιστές του δικαιώματος που απορρέει από το άρθρο 120 του Συντάγματος. Ενός Συντάγματος, στο κάτω – κάτω που οι «από πάνω» αναγκάστηκαν να διατηρήσουν αυτή την διάταξη, την ιστορική επιταγή του «1-1-4) την οποία έχοντας κεντρικό του σύνθημα ο ελληνικός λαός βγήκε σύσσωμος στους δρόμους το 1965. Τώρα οι καιροί είναι αφάνταστα πιο κρίσιμοι, για την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας, της πατρίδας του ελληνικού λαού, την οποία ξεπουλούν, αποδομούν, μαζί με το λαό της οι κάθε λογής «από πάνω», Η άθλια ξετσίπωτη συγκυβέρνηση Τραπεζιτών, ανοιχτών νεοταξιτών – παγκοσμιοποιητών, νεοφιλελεύθερων και πατριδοκάπηλων, δήθεν υπερπατριωτών.
-    Απαιτούμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση οι λεγόμενοι «φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης»:
Με τον λαό ή με την ξενόδουλη κυβέρνηση των δωσιλόγων;
Η «ουδετερότητα» είναι ανοιχτή συγκάλυψη υπέρ των δωσιλόγων. Η «μη θέση» είναι σαφέστατη θέση καταδίκης εμάς όλων και των γενεών που έρχονται.
- Όποιοι βουλευτές, έστω και την ύστατη ώρα, δεν αφουγκραστούν τη φωνή λαού, όσοι έχουν ακόμα το ελεεινό θράσος να ψηφίζουν τις εντολές των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, ας θυμηθούν το ρητό: «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ – ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ»!!!…
- Όλοι οι δωσίλογοι θα πληρώσουν την ελεεινή τους στάση, όπως τους αξίζει.
- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ – ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
-    ΣΤΟΧΟΙ ΑΜΕΣΟΙ: Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ – Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ 1.000 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΕΝΤΟΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΔΑΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ.
-    Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ – ΛΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
-    Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΟΤΙΜΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΦΕΛΟΣ
-    Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
-    ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
-    ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 
-    Λαός Ενωμένος, ποτέ Νικημένος!
 
-    Η Νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά θα είναι δική μας, και όλων των λαών. Όχι των τραπεζιτών και των πολιτικών υπηρετών τους.
 
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht