Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες πολιτών στις πλατείες της Κρήτης


Τελευταία ενημέρωση 21.08

Ηράκλειο


Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Κορνάρου κατα τη διάρκεια της πορείας διαδηλωτών κατα του μνημονίου.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν μερίδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μανώλη Στρατάκη.

Η πορεία της διαδήλωσης βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας απ΄όπου και ξεκίνησε ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια.

Από τις 6 το απόγευμα πάνω από 10 χιλιάδες κόσμου κατέκλησαν την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενώ υπό κατάληψη τελεί η Περιφέρεια Κρήτης από το εργατικό κέντρο Ηρακλείου και τους Πολίτες κατά του χρέους.


Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν συγκεκριμένα :
Το μεγαλειώδες πλήθος των πάνω από 20.000 συμπολιτών μας, που διαδήλωσε την Παρασκευή, έδειξε πως είμαστε αποφασισμένοι να τους σταματήσουμε.

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα περισσότεροι, σε κοινό αγώνα με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας, για να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ.


Να μην επιτρέψουμε τη συνταγματική εκτροπή, να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών και την ανεξαρτησία της χώρας.


Χανιά
H πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης κατέληξε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με το πλήθος των συγκεντρωμένων να δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν εκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο όγκος των διαδηλωτών ξεπερνά τους 5 χιλιάδες, ενώ δεν έλλειψαν τελικά τα παρατράγουδα όταν βόμβα μολότωφ που πέταξαν νεαροί στο ΚΕΠ του Δήμου Χανίων προκάλεσε ευτυχώς μικρές υλικές ζημιές καθώς επίσης φθορές προκλήθηκαν και σε δύο τράπεζες.




Νωρίτερα σήμερα όλοι οι μαζικοί,συνδικαλιστικοί,επιστημονικοί και θεσμικοί φορείς κάλεσαν τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να βγούν στους δρόμους για να διατρανώσουν κατά των μέτρων της πλήρους εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ουσιαστικής χρεοκοπίας τους.

Ρέθυμνο
Στους δρόμους του Ρεθύμνου κατέβηκαν αργά το απόγευμα οι πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει το νέο μνημόνιο. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 20.00 και μια ώρα αργότερα δημιουργήθηκαν τα πρώτα επεισόδια, καθώς διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ σε δυο τραπεζικά υποκαταστήματα στο κέντρο του Ρεθύμνου. Στο σημείο έφτασαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής και έσβησαν άμεσα τη φωτιά.

Από τις επτά το απόγευμα εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητές και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή.

Λασίθι
Με αφορμή το νέο μνημόνιο που καλούνται οι 300 βουλευτές να υπερψηφίσουν, αρκετοί πολίτες διαδήλωσαν στην Ιεράπετρα την Παρασκευή στέλνοντας το δικού τους μήνυμα σε τρόικα,κυβέρνηση και βουλευτές.

Οι πολίτες ανανέωσαν το ραντεβού τους σήμερα στις 18.00 για ακόμη πιο δυναμική παρουσία για την ανατροπή των νέων μέτρων που έρχονται να ξεζουμίσουν τους ασθενέστερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht