Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Ζουράρις Ομιλία στα Χανιά 19/09/2012


Η ομιλία αυτή του Κώστα Ζουράρι έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα Χανίων με πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου στις 19/09/2012 .
Δεν πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ. Κρίνουμε όμως αναγκαίο να την παρακολουθήσει ο κόσμος γιατί ο ομιλητής αναφέρεται με ντοκουμέντα στην προσπάθεια που γίνεται εκ των έσω, μέσω της εκπαίδευσης, στην συστηματική παραποίηση της ελληνικής ιστορίας και κουλτούρας.

Η γλώσσα αποτελεί το κυριότερο στοιχείο ενός πολιτισμού. Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του και υποβαθμίζει την δυναμική του γλωσσικού πλούτου του, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην υποτέλεια και στον εξευτελισμό.

Όταν τα νεαρά Ελληνόπουλα διαβάζουν μεταξύ άλλων, για το έπος της Αλβανίας ότι οι Έλληνες κρύφτηκαν στο υπόγειο, για συνωστισμό στη Σμύρνη, για τη μπουγάδα του Αγίου Βασίλη, για δεσμό μιας 15χρονης με 25χρονο ηλεκτρολόγο κλπ...τότε τι μέλλον θα έχουν;

Μάθετε για τον Δημήτρη Νατσιό ένα Δάσκαλο από το Κιλκίς και τη συμβολή του στην αποκάλυψη του κατάπτυστου περιεχομένου του βιβλίου της ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού.

Πως θα μπορούσατε να συνδυάσετε τον Καραγκιόζη, την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Μέγα Αλέξανδρο με ένα κείμενο;

Θα ακούσετε για τη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας και πολλά άλλα.

Συστήνουμε να διαβάσετε το βιβλίο του Κώστα Ζουράρι "Βέβηλα κίβδηλα σκύβαλα" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρμός.

Αντίσταση σε κάθε προσπάθεια εξευτελισμού, εξαθλίωσης και αφανισμού του λαού μας. Είμαστε υπόλογοι έναντι των επόμενων γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht