Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πενταγιώτη!



Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη επειδή σε επιστολή που ανήρτησε στο Διαδίκτυο μίλησε για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» βρίσκεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανιών Ιωάννης Πενταγιώτης και μια ακόμη συνάδελφός του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία επικρότησε με σχόλιο της τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή. 

Το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του κ. Πενταγιώτη, η οποία γράφτηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστών, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος όχι μόνο διέταξε πειθαρχικές έρευνες σε βάρος των δυο εισαγγελέων αλλά ζήτησε εγγράφως να ενημερωθεί από τη Βουλή αν θα κινηθεί σε βάρος τους σε περίπτωση που κρίνει πως τα όσα ανέφεραν οι δυο εισαγγελείς προσβάλλουν η περιυβρίζουν το Κοινοβούλιο! Οι έρευνες που διατάχθηκαν σε βάρος των δυο εισαγγελέων θα διενεργηθούν από τις εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων και οι ποινές που προβλέπονται είναι από απλή επίπληξη έως οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα.  

Πρέπει όλος ο λαός των Χανίων να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τον Εισαγγελέα για την τόλμη του να γράψει αυτές τις αλήθειες που τάραξαν το σάπιο πολιτικό σύστημα. Το οποίο σύστημα πάνω στον πανικό του κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Και το κυριότερο λάθος του είναι πώς άνοιξε πολλά μέτωπα. Είναι αδύνατον να προλάβει να πολεμήσει τόσους πολλούς «εχθρούς». Οι δυνάμεις του δε φτάνουν γι’ αυτό και καλεί από τις «εφεδρείες» που διαθέτει. (Από το χώρο της δικαστικής εξουσίας).

Κύριε Πενταγιώτη, η πατρίδα χρειάζεται νέους Πολυζωίδηδες και Τερτσέτηδες, μην πτοείστε ούτε από πειθαρχικές διώξεις ούτε από απειλές.
Έχετε το σύνολο του ελληνικού λαού με το μέρος σας, του λαού εκείνου εξ’ονόματος του οποίου μιλήσατε στην επιστολή σας. Εκφράζοντας την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών μας και τη μοίρα της πατρίδας μας που είναι δεμένη χειροπόδαρα στις ξένες δυνάμεις.

Ο κύριος Τέντες δεν ευαισθητοποιήθηκε σχεδόν 3 χρόνια τώρα που κουρελιάζεται το Σύνταγμα για να το προστατέψει. Ούτε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη κανένα από τους πολιτικούς εκείνους που φέρθηκαν στη χώρα σαν κοινοί απατεώνες του ποινικού κώδικα.

Σας θυμίζουμε κάτι πρόσφατο κύριε Τέντε το οποίο μπορεί να σας διέφυγε λόγω "φόρτου εργασίας". Το ημερολόγιο δείχνει 19 Νοεμβρίου 2012.
Σύμφωνα με τον εικονιζόμενο κύριο:

  "Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουμε αν δεν πάρουμε τη δόση..."

Και σύμφωνα με τον κύριο αυτόν:

20 Οκτωβρίου: "Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας"!
 
Η χώρα έχει τελειώσει, έχει χρεοκοπήσει από την Παρασκευή(!) αφού δεν έχει πάρει τη δόση των 31 δις της δανειακής δόσης. Η χώρα πλέον δεν έχει ταμειακά αποθέματα, δεν έχει ρευστό, έχουμε πτωχεύσει!

Κύριοι δικαστές, εισαγγελείς και λοιποί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, μπορούμε να βρούμε 3 αδικήματα του Ποινικού Κώδικα (για να σας βοηθήσουμε), που βαρύνουν τους 2 αυτούς κυρίους και που θα έπρεπε να κινηθείτε εναντίον τους και να τους διώξετε:
"Διασπορά ψευδών ειδήσεων" , "εξαπάτηση της κοινής γνώμης" και «διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας».

Περιμένουμε να κινηθείτε δικαστικά εναντίον τους.

1 σχόλιο:

  1. Για να κάνεις ανεξάρτητη τη δικαιοσύνη, πέρα από τα "τυπικά" προσόντα πρέπει να έχεις και ...κοτσια!! Ο λαός τα λέει διαφορετικά.....
    Τέτοια χρειάζονται για κινηθούν οι νομικές διαδικάσίες για τη "Διασπορά ψευδών ειδήσεων" , "εξαπάτηση της κοινής γνώμης" και «διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας»..... Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα κύριε Τέντε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht