Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ξεδιαντροπιά και ξετσιπωσιά κρατικού υπαλλήλου

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος που του φαινόταν υψηλό το μηνιάτικο των 586 ευρώ για κατώτατος μισθός και θα έπρεπε να χαμηλώσει κι άλλο, θα πίστευε κανείς ότι αμοίβεται με κάνα 300άρι μισθό. Γιατί όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Αν τα 586 τα ατενίζεις από το βάθος, δηλαδή από μια αμοιβή μικρότερη του 500άρικου, τότε σου φαίνονται πολλά.

Αλλά όταν τα κρίνεις από το ύψος των 165.000 ευρώ το χρόνο, που με μια απλη διαίρεση μας κάνουν 13.750ευρώ μηνιαίως, τότε κύριε Μέργο είσαι ένα ξεδιάντροπο κάθαρμα!
Και είσαι ξεδιάντροπος και ανήθικος γιατί οι απολαβές σου είναι πληρωμένες από δημόσιο χρήμα, δηλαδή από τους πολίτες που τόσο κυνικά καταδικάζεις στη δουλεία και την εξόντωση.

Ιδού τα πειστήρια του διορισμού και της μισθοδοσίας:
Για ένα πράγμα αναρωτιώμαστε: Αν ο μισθός αυτός ως μέλος του ΤΧΣ αποτελεί 2ο μηνιάτικο πέραν της εργασίας του ως Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΙΚ. Γιατί τότε η ξεδιαντροπιά και η αθλιότητα, θα είναι διπλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht