Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΠΑ.Μ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χανιά, 30 Απριλίου 2013
   Ίσως ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, η σημασία της διατήρησης της μνήμης του παρελθόντος δεν ήταν τόσο επιτακτική. Ποτέ άλλοτε τα φαντάσματα, οι αγωνίες και οι προσδοκίες μιας άλλης εποχής, δεν επανήλθαν στην επικαιρότητα με τόσο δραματικό τρόπο όσο σήμερα.
Η πρώτη του Μάη του 2013 δεν είναι μια ακόμα Πρωτομαγιά.
    Είναι η πρωτομαγιά που βρίσκει κάτω από το όριο της φτώχειας το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
    Είναι η πρωτομαγιά που αντί για εργατικές κατακτήσεις που μέχρι τώρα γιορτάζαμε, βρίσκει εργασιακά και κοινωνικά ερείπια, βρίσκει τη χώρα πρωταθλήτρια στην ανεργία και τις αυτοκτονίες, βρίσκει τους νέους μας να εγκαταλείπουν τον τόπο αυτό προκειμένου να γίνουν παγκόσμιοι νομάδες σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.
  Είναι η πρωτομαγιά που βλέπει τον ελληνικό λαό, αντί να ασχολείται με τη ζωή, να ασχολείται με την επιβίωση. Που αντί οι τακτικοί λογαριασμοί και τα έξοδα της μέσης οικογένειας να είναι μια σκέψη ρουτίνας, όπως μέχρι τώρα ξέραμε, να είναι μια ακόμα θηλιά στο λαιμό του νοικοκυριού.
  Είναι η πρωτομαγιά που αντί για ένα λαό περήφανο και αισιόδοξο, βλέπει ένα λαό πολλαπλά ταπεινωμένο και απαξιωμένο από το πολιτικό σύστημα, που είναι υπερβολικά απασχολημένο απέναντι στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους για να ασχοληθεί με τις ανάγκες του κόσμου.
   Και, δυστυχώς, είναι η Πρωτομαγιά που βλέπει έναν ελληνικό λαό διαιρεμένο, να σύρεται αριστερά και δεξιά από τυχοδιώκτες, δωσίλογους, νοσταλγούς ανελεύθερων καθεστώτων και πολιτικούς καριέρας. Έναν ελληνικό λαό που αγωνιά να βρει κοινό βηματισμό προκειμένου να ξεμπερδέψει μια ώρα αρχύτερα με το καθεστώς υποτέλειας και εργασιακού μεσαίωνα που του έχει επιβληθεί.
    
   Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, χαιρετίζοντας και τιμώντας τις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, ενδιαφέρεται να ξαναβάλει στο προσκήνιο αυτό τον προδομένο λαό. Να ξαναγίνει αυτός, και όχι κανένας άλλος στο όνομά του, κυρίαρχος και αφεντικό στον τόπο του. Να ανακτήσει την εθνική και νομισματική του κυριαρχία, βάζοντας φρένο σε αυτό το δίχως τέλος πισογύρισμα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Να αντικαταστήσει το προσκύνημα στο θεό του ευρώ που επινόησε μια δράκα τραπεζιτών με στόχο να υποθηκεύσει μέσω ενός τεχνητού χρέους τις περιουσίες όλων των λαών της ευρώπης, με την εμπιστοσύνη στη ζωντανή εργασία και τη χρηματοδότησή της με εθνικό νόμισμα, αναλόγως των αναγκών της οικονομίας.
    Και πάνω από όλα, ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της πραγματικής δημοκρατίας, με τη λογοδοσία όλων εκείνων που έχουν αναλάβει να ρευστοποιήσουν τη χώρα και να την παραδώσουν έρμαιο στις ορέξεις των διεθνών αρπακτικών, ώστε η φετινή Πρωτομαγιά να είναι η τελευταία Πρωτομαγιά εθνικής κατάθλιψης και η απαρχή μιας εθνικής συσπείρωσης στη βάση των συμφερόντων όλων εκείνων των απλών ανθρώπων της εργασίας που με τον ιδρώτα τους έχουν χτίσει αυτό τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht