Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Χειροπέδες στον Κολλάτο για τα πανό στο σπίτι του



Στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος οδηγήθηκε πριν από λίγο ο Δημήτρης Κολλάτος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, επειδή ανήρτησε πανό, με τον Αδόλφο Χίτλερ και την Άγκελα Μέρκελ στο μπαλκόνι του σπιτιού του, που βρίσκεται επί της οδού Λουκιανού, στο Κολωνάκι. Οι αστυνομικοί κατέβασαν τα πανό, παρουσία εισαγγελέα και οδήγησαν τον κ. Κολλάτο στο τμήμα. 
Λίγο ώρα νωρίτερα ο σκηνοθέτης ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα του στο facebook το εξής μήνυμα: «Έξω από το σπίτι μου βρίσκονται αστυφύλακες για να με συλλάβουν… Αρνούμαι να ανοίξω την πόρτα. Θέλουν να μπουν μέσα για να κατεβάσουν τα πανό. Και τολμάνε και το κάνουνε την 21η Απριλίου. ΝΤΡΟΠΗ!! Δυο Πανό έξω από το σπίτι μου, για να μην ξεχνάμε. Όταν στις 27 Απριλίου μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, οι πατεράδες και οι παππούδες μας αντισταθήκανε. Τον πρώτο χρόνο μόνο από πείνα, είχαμε πάνω από 360.000 νεκρούς. Οι Γερμανοί μας ληστέψανε. Το χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος, αρχαία, το αναγκαστικό – κατοχικό δάνειο. Μας χρωστάνε πολλές δεκάδες δις. Σήμερα, οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα. Το αίμα σταχέρια της Μέρκελ, είναι αυτό των Ελλήνων που αυτοκτονούν. Των παιδιών μας που φεύγουν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Της γενοκτονίας που επιβάλλει η Τρόικα και γίνεται στην πατρίδα μας. Οι Γερμανοί είναι εδώ, στη θέση του Χίτλερ, είναι η Μέρκελ και εμείς… ΚΟ|ΜΟΜΑΣΤΕ. Ντροπή μας. Ήδη κάτω από το σπίτι μαζεύτηκαν αστυφύλακες. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και στην ελευθερία μου, που την κατοχυρώνει το Σύνταγμα».


Στις 27 Μαρτίου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής ο σκηνοθέτης είχε συλληφθεί ξανά για προσβολή εθνικού συμβόλου, καθώς είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του, που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα, μία ελληνική σημαία. Πάνω στη σημαία είχε απεικονίσει τον Παρθενώνα κάτω από μία γερμανική μπότα και είχε προσθέσει κόκκινη μπογιά.

Πηγή: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht