Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κοινή Ανακοίνωση Ε.Πα.Μ. και Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ.) ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (Π.Κ.Κ.)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των  συναντήσεων ανταλλαγής πολιτικών απόψεων, την αμοιβαία κατανόηση πολιτικών θέσεων και προταγμάτων, τη δημιουργία καλού κλίματος αλλά και σύσφιξης σχέσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) και του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος (Π.Κ.Κ).

Στη συνάντηση αυτή και μετά από διεξοδική ανάλυση των θέσεων των δύο Κινημάτων, διαπιστώθηκε η ταύτισή τους σε μια σειρά πολιτικών προταγμάτων όπως επιγραμματικά αναφέρονται μερικά εξ αυτών που είναι:  η πάλη για την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος που οδηγεί στη διάλυση των δομών της χώρας, στον τεμαχισμό και το ξεπούλημά της, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους, η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων,  η απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά του ευρώ, η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, η σεισάχθεια, η κατοχύρωση ενός νέου Συντάγματος του ίδιου του Λαού, μέσω της διαδικασίας της Συντακτικής Συνταγματικής  Αναθεώρησης.

Η συνάντηση και η συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, πιστεύουμε ότι αποτελεί την αρχή ενός ουσιαστικού διαλόγου, που  συμφωνήθηκε να ενισχυθεί παράλληλα με  τη συμμετοχή των μελών των δύο μερών σε κοινές δράσεις, ώστε να σφυρηλατηθεί ακόμη περισσότερο η ενότητα και οι  υπάρχοντες δεσμοί. 

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η συγκρότηση ενός πανεθνικού -πατριωτικού  μετώπου και η ισχυροποίηση των άφθαρτων πολιτικών δυνάμεων που θα παλέψουν για τη νίκη του Λαού.

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                                    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht