Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Όσο εσύ παραθέριζες



Η κυβέρνηση της Αποικίας Χρέους αποφάσισε:

α) Να αποψιλώσει το δημόσιο κάνοντας απολύσεις με το κιλό όπου γουστάρει, ερήμην της Βουλής με Προεδρικά Διατάγματα.
Έτσι με ένα πραξικόπημα των πραξικοπημάτων από όλα όσα έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων και χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Βουλής με την τροπολογία που κατέθεσαν την Παρασκευή (26/7) οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Η κατάργηση των θέσεων στο Δημόσιο θα επιφέρει τσουνάμι απολύσεων, προκειμένου σε πρώτη φάση να γίνουν, μέχρι το τέλος του 2013, 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες, εκ των οποίων τουλάχιστον 10.000 ισοδυναμούν με απολύσεις!!!

Από δω και μπρος όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα ζουν σε καθεστώς μέγιστης ανασφάλειας και σε κυβερνητική ομηρία, ενώ θα οργιάσει μια νέα ρουσφετολογία, που θα έχει ως επιδίωξη όχι τις προσλήψεις στο δημόσιο όπως γινόταν παλιότερα, αλλά τη διατήρηση της θέσης του κάθε δημ. υπαλλήλου.

β) Νέα μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (γιατί δεν έχει αυξηθεί αρκετά η ανταγωνιστικότητα, δε γίναμε ακόμα Ζιμπάμππουε) και απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων.
Σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος- πειράματος της Κομισιόν, ο κατώτατος μισθός από το 2014 πρέπει να μειωθεί, καθώς επισημαίνει πως παρά την αυξημένη ανεργία οι μειώσεις μισθών επιβραδύνθηκαν από τα μέσα του 2012, ενώ επαναλαμβάνει ότι μέχρι το Μάρτιο του 2014 πρέπει να επαναξιολογηθεί η δομή των κατώτατων ημερομισθίων

Οι τροϊκανοί ζητάνε επίσης απελευθέρωση της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων που μέχρι σήμερα έχει μηνιαίο πλαφόν και απαιτεί υπογραφή υπουργού.

γ) Άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ. Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας την 1η Ιανουαρίου του 2014 με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου. Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς έρχεται και η σχετική ενημέρωση ότι επιχειρείται μερική αναστολή από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι πάνω από 320.000 δάνεια, ενώ ο αριθμός των στεγαστικών που θα βρεθούν σε διαδικασία πλειστηριασμού εκτιμάται σε περισσότερα από 106.000.

δ) Έχουν εφεύρει ένα “Αυτόματο Ρυθμιστή Αφαίρεσης” μισθών, συντάξεων και μικροκαταθέσεων από τους λογαριασμούς εργαζομένων και συνταξιούχων, μικροκαταθετών, αλλά και όσων οφειλετών βρίσκονται παγιδευμένοι να χρωστάνε στο Δημόσιο. Από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου του 2013 θα αρχίσει το πλιάτσικο.

ε) Έχει νομοθετήσει κι ένα ευχάριστο φιλολαϊκό μέτρο η εντολοδόχος Κυβέρνηση, το οποίο θα ισχύσει από αύριο: τη μείωση του ΦΠΑ στις ταβέρνες από το 23 στο 13%. (Μόνο για τους καθιστούς, όχι για τους όρθιους ή αυτούς που παραγγέλνουν σπίτι).
Οπότε αγαπητοί μου παραθεριστές, άνεργοι, απολυμένοι, φτωχοί και κακομοίρηδες, ξεχυθείτε στις ταβέρνες από αύριο να ξεσκιστείτε στα φαγκριά, τα φιλέτα και τους αστακούς. Το φαί έξω έχει φτηνύνει με πρωτοβουλία του πολυχρονεμένου μας πρωθυπουργού Αντώνη -γ@μώ το κεφάλι μου ο μαλάκας- Σαμαρά.


Καλές διακοπές και οι αυτοκτονίες με μέτρο! Τα έξοδα κηδείας είναι απλησίαστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht