Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Guardian εναντίον Λαγκάρντ: Ναι, το 1943 είχε πλεόνασμα. Αλλά είχε και Ναζί!





Guardian εναντίον Λαγκάρντ και υπέρ Ελλάδας: Ναι, το 1943 είχε πλεόνασμα. Αλλά είχε και Ναζί!Επίθεση στην Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή τις δηλώσεις της για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας (είχε πει χαρακτηριστικά «όλοι χαιρόμαστε για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο από το 1943 αν δεν κάνω λάθος») εξαπέλυσε ο Guardian.

Σε άρθρο της με τίτλο «Η Λαγκάρντ πιστεύει ότι η τρόικα έκανε λάθος στην Ελλάδα. Μόνο και να ήξερε», η βρετανική εφημερίδα επιτίθεται στην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορώντας την ότι στον κόσμο που ζει «με τον αφορολόγητο μισθό των 500.000 δολαρίων, τη διαμονή σε 5άστερα ξενοδοχεία και τη μετακίνηση με λιμουζίνες» δύσκολα μπορεί να καταλάβει τους Έλληνες.
 


«Δεν μπορεί να αντιληφθεί την ελληνική τραγωδία, δεν αντιλαμβάνεται την κατήφεια που υπάρχει στο λαό και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόφιμα μέσα στους κάδους των απορριμμάτων» τονίζει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της επισημαίνει πως το 1943 που η Ελλάδα είχε πλεόνασμα, είχε και κατοχή από τους Ναζί, και προσθέτει: «Κάθε φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίζει να σχολιάσει κάτι για την Ελλάδα, οι νεοναζί της χώρας πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους».


Πηγή: Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht