Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Γνωρίζεις για ποιο λόγο θα σε απολύσουν απ’ το Δημόσιο;



Πιστεύετε ότι οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων γίνονται για εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος; 

Πιστεύετε ότι τούτη η κυβέρνηση με εμπνευστή τον αρμόδιο Υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απολύει καθαρίστριες, καθηγητές, σχολικούς φύλακες κλπ, γιατί είναι ανίκανοι εργαζόμενοι και ρουσφετολογικά προσληφθέντες;

Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι τούτη η κυβέρνηση του ξεπουλήματος και των απολύσεων, έχει ως αγαθό στόχο την ελάφρυνση του οικονομικού βάρους του Δημοσίου από περιττούς και άχρηστους εργαζόμενους;

Διαβάστε παρακάτω και αποφασίστε:  

Περίπτωση α) Άλλαξαν νόμο που νομιμοποιεί πρόσληψη καθηγήτριας στο Πάντειο η οποία απέκτησε το διδακτορικό της με παράνομο τρόπο.(Έλαβε 4 ψήφους και όχι 5 όπως όριζε ο νόμος κατά την έγκριση του διδακτορικού της από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή).  Η κυρία που για χάρη της κινητοποιήθηκε ο υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος, εργάζεται στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ναι του Μητσοτάκη, του υπουργού των απολύσεων.  (και ο Μητσοτάκης δεν παίρνει όποια κι όποια να δουλέψει μαζί του παρεκτός κι αν είναι συγγενής ή κολλητή). Με πρόταση του αρμόδιου υπουργού Αρβανιτόπουλου η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο που λέει ότι: αν ο υποψήφιος διδάκτορας έλαβε τέσσερις ψήφους κατά την εξέταση της επιτροπής για έγκριση διδακτορικού, η διατριβή θεωρείται νομίμως εγκεκριμένη! Καταλάβατε; Αλλάξανε ολόκληρο νόμο, μόνο και μόνο για να διορίσουν ένα (1) άτομο!

Για την ακρίβεια χώσανε μέσα στο Νόμο 4186, περί Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις,  (ΦΕΚ Α΄ 193-17-9-2013) μια φωτογραφική τροποποίηση που τη βρίσκεις μόνο με μικροσκόπιο: Στο Άρθρο 18 παρ.β1 (σελ. 3151), όπου κατά λέξη λέει:

[Αρχή Τροποποίησης] «β. 1.) Σε περίπτωση κατά την οποία το Πρακτικό απονομής διδακτορικού τίτλου φέρει υπογραφές τεσσάρων μελών της Επταμελούς Επιτροπής, πέμπτο δε μέλος έχει υπογράψει την Εισηγητική έκθεση, ο τίτλος θεωρείται ότι έχει χορηγηθεί εγκύρως.» [Τέλος Τροποποίησης]

Την είδηση τη βρήκαμε εδώ

Περίπτωση β) Προχτές στις 10 Μαρτίου ο Υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης, εξήγγειλε την πρόσληψη 50 ατόμων Δημοτικού(!) και Λυκείου να δουλέψουν για τις ανάγκες των Ευρωεκλογών. Η μισθολογική τους δαπάνη ορίστηκε στα 300.000 ευρώ!!! Δηλαδή 6.000 ευρώ το κεφάλι για προσωρινή εργασία.
Η υπουργική απόφαση, εδώ


Οι δημόσιοι υπάλληλοι αφού λοιδορούνται και κατασυκοφαντούνται,  πετιούνται  στα σκουπίδια, μόνο και μόνο για να προσληφθούν καινούργιοι, δικοί τους και πιο ακριβοπληρωμένοι.

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Πρόκειται για συμμορία αχρείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht