Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αποχαιρέτα Έλληνα Αγρότη (με υπογραφή των Σαμαρο-Βενιζέλων) τις Αγορές της Ρωσίας που χάθηκαν !!!!!!!!


 

Η Σερβία θα αυξήσει την προμήθεια αγαθών στη Ρωσία. 

Εκτός την Τουρκία και οι Σερβικές αρχές σχεδιάζουν να αντισταθμίσουν εν μέρει την έλλειψη των ρωσικών προϊόντων, που προκλήθηκε από τα αντίποινα των κυρώσεων της Μόσχας. 

Βελιγράδι, 21 Αυγούστου. Υπουργός Γεωργίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος Σνεζάνα Bogosavlevich-Μπόσκοβιτς, δήλωσε ότι η Μόσχα την είσοδο εμπάργκο στην εισαγωγή αγαθών από την Ευρώπη - μια «μοναδική ευκαιρία» για την αύξηση των εξαγωγών προς τη Ρωσία, αναφέρει «Interfax» .

Επικεφαλής του υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, είπε ότι οι Σέρβοι αγρότες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τις εξαγωγές προς τη Ρωσία των προϊόντων με βάση το κρέας, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Επίσης, σημείωσε: σερβικές εταιρείες μπορούν να παρέχουν τη Μόσχα "ως πολύ τυρί που μπορεί να παράγει."

Η επίσημη υποσχέθηκε ότι η αύξηση των εξαγωγών προς τη Ρωσία δεν θα επηρεάσει την εγχώρια αγορά. Επιπλέον, Bogosavlevich-Μπόσκοβιτς είπε μια τέτοια κίνηση ως ένα ισχυρό κίνητρο για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι η σερβική νομοθεσία απαγορεύει την παραγωγή των προϊόντων που περιέχουν ΓΤΟ.

Επιπλέον, η επίσημη προέτρεψε τη ρωσική πλευρά να κάνει μεγαλύτερη χρήση των υλικοτεχνικών δυνατοτήτων του Δούναβη, για την επέκταση του όγκου των διμερών οικονομικών σχέσεων.

πηγή: mir24.tv 

Rosselhoznadzor: Η ΕΕ μπορεί να χάσει μόνιμα τη Ρωσική αγορά

Φωτογραφία: Rosselhoznadzor: Η ΕΕ μπορεί να χάσουν μόνιμα τη ρωσική αγορά

Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Rosselkhoznadzor Alex Alexeenko στην Ρωσία μετά από συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ μετά την άρση του εμπάργκο δεν μπορούν να ανακτήσουν τη θέση της στην αγορά της Ρωσίας.

Ο Alexeenko τόνισε ότι τα αντίποινα στις κυρώσεις στην Ρωσία απο την Ε.Ε θα αλλάξει σημαντικά την κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων, σχεδόν σε αποσταθεροποίηση της.
Για παράδειγμα, πολλοί εξαγωγείς από χώρες της ΕΕ έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες, τα περιοριστικά μέτρα για την εισαγωγή των τροφίμων μόνο για την Πολωνία και τη Λιθουανία έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια των $ 1,000,000,000. 

Φωτογραφία: Ισπανικά αγρότες έκαψαν σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Ισπανοί αγρότες στην Lleida έκαψαν σημαίες της ΕΕ μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική των Βρυξελλών.
Επιπλέον, οι διαδηλωτές - οι εκπρόσωποι της ισπανικής Ένωσης Νέων Αγροτών της Καταλονίας (JARC) - χύνουν τόνους νεκταρίνια και  ροδάκινα, τα οποία είναι τώρα, μετά την αποτυχία των ρωσικών εισαγωγών σε μη ζήτηση. 
Στα βουνά των αγροτών απο φρούτα αρκετές σημαίες της ΕΕ καίγονται στην φωτιά, λέει η El Pais.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, τα χρήματα που διατίθενται για τη γεωργία στην αποζημίωση από τις ρωσικές κυρώσεις, δεν πάνε στις τσέπες των αγροτών αλλά σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες που ασχολούνται με τα προϊόντα μεταφοράς και συσκευασίας.


Νωρίτερα, η ΕΕ δήλωσε ότι η καταβολή των αποζημιώσεων για τα θύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας kontrsanktsy αγρότες της Ευρώπης στο ποσό των € 125.000.000. 
Επίσης Πολωνοί αγρότες έχουν εκφράσει την οργή ​​τους για ποσό της αποζημίωσης.

Σήμερα, η ευρωπαϊκή αγορά είναι κορεσμένη με τα τρόφιμα, ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει διαμαρτυρίες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Rosselkhoznadzor, ένα χαρακτηριστικό της ΕΕ είναι ότι η οικονομική απώλεια ενός κράτους μπορεί να επηρεάσει και συμμάχων χωρών.

Ο Alexeenko είπε ότι η θέση των εξαγωγέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναλάβει, ειδικότερα, η Τουρκία

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν στην Άγκυρα τα δύο μέρη ήρθαν σε μια σειρά συμφωνιών σχετικά με την εξαγωγή των προϊόντων, ένα από αυτά συνδέεται με τη δημιουργία των ενοποιημένων ομίλων των τουρκικών προμηθευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht