Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Γιαννιώτης ΄΄Εθνικός κίνδυνος και πηγή ανωμαλίας ο Λαός!! ΄΄


‘’Βούρκος’’! φωνάζουν όλοι όσοι κολυμπούν μέσα του. Και ανακατεύουν τα βουρκόνερα. Κι όσο τα ανακατεύουν, τόσο και πιο πολύ εντείνεται και η μπόχα που αναδύεται.

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης βρήκαν την καλύτερή τους ώρα.

Κάθε πονεμένος άεργος, που δηλώνει…. ‘’πολιτικός’’, έχει λόγο, άποψη, κουνάει το δάχτυλο μπροστά στο φακό, έχει στυλ και ακκίζεται, κρυμμένος πίσω από τη σιγουριά του τηλεοπτικού στούντιο – τη γνωστή κρυψώνα του κάθε ασπάλακα, του κάθε δειλού, που αποφεύγει να προφέρει έστω και λέξη από τα εμέσματα που ξερνά μπροστά στο φακό, σε άμεση επαφή με το λαό. Φάτσα φάτσα με τον κοινό άνθρωπο που στενάζει κάτω από τη μπότα της δεύτερης κατοχής. Αυτόν τον κοινό άνθρωπο τον οποίο τρέμουν. Γιατί θεωρούν το λαό πλέμπα, όχλο και κοπάδι ηλιθίων.

«Οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να ξέρουν -και δεν ξέρουν- όσα ξέρουμε εμείς οι ...
πολιτικοί. Οι αντιπρόσωποί του!!» δηλώνει με κομπασμό και περίσσια αλαζονεία η κ. Ντόρα, συμπληρώνοντας ότι η προσφυγή σε εκλογές αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα και πηγή ανωμαλίας.

Και δεν βρέθηκε ένας -ούτε ένας- δημοσιογράφος με…. γόνατα να τη ρωτήσει: Γιατί δεν ξέρει ο λαός όσα γνωρίζουν οι κήνσορες, οι πεφωτισμένοι, οι διαλεχτοί, σαν και του λόγου σου, Ντορίτσα; Μήπως φταίει το γεγονός ότι αποδέχεται, αυτός ο λαός, να αντιπροσωπεύεται και δεν παίρνει στα χέρια του το κουμάντο αυτής της χώρας; Ποιος….. ‘’πεφωτισμένος’’ από σας και πότε καταδέχτηκε να ενημερώσει αυτό το…. ‘’κοπάδι’’ για όσα γνωρίζει, για όσα τεκταίνονται πραγματικά στα σκοτεινά υπόγεια της εξουσίας ;

Αυτή είναι η συνέχεια της νοοτροπίας που έρχεται από πολύ μακριά στη διαδρομή του χρόνου. Αυτή που πέρασε σαν αφιόνι στο λαό, από παππού σε εγγόνι, από πατέρα σε γιο, από ‘’δάσκαλο’’ σε μαθητή, από προϊστάμενο σε υφιστάμενο. Είναι η νοοτροπία της αυθεντίας, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, που διεκδικεί…. ‘’θείω δικαιώματι’’ το χώρο της, την εξουσία της, την επιβολή της.

Μ` αυτή τη νοοτροπία ζουν και πολιτεύονται και οι ‘’αντιπρόσωποι’’ του λαού.

Μέχρι τη στιγμή που τους προσπέρασαν σαν άχρηστους.

Τους άφησαν να απολαμβάνουν την ευμάρειά τους και την ευδαιμονία τους, στην πλάτη του….. ‘’κοπαδιού’’ που ‘’αντιπροσώπευαν’’ και αντικατέστησαν την ψήφο τους με τα κατάλοιπα της χούντας. Με Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της χώρας και η διάλυσή της.

Κάπου όμως στην άκρη του μυαλού των κατοχικών δυνάμεων ελλοχεύει ακόμα ο φόβος του…. ‘’κοπαδιού’’. Φοβούνται μήπως ξαφνικά κι απρόσμενα αυτό το ‘’κοπάδι’’ πάρει την απόφαση και μετατραπεί σε οργανωμένο λαό. Αυτό τους ταράζει την ηρεμία και τον ύπνο. Αυτό πρέπει να αποκλειστεί. Να ορθωθούν φράγματα αποτροπής.

Γι` αυτό και λίγο πριν τις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου….. δίνουν το ‘’ρέστα’’ τους.

Επιχειρούν να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία, για να αποφύγουν να πάρει σάρκα και οστά αυτός τους ο φόβος.

Επιχειρούν να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία για να προλάβουν την περίφημη αναθεώρηση του συντάγματος.

Με ‘’τυράκι’’ της φάκας το δέλεαρ της αλλαγής του περίφημου βενιζελικού άρθρου 86 του συντάγματος (περί ευθύνης υπουργών), θα επιχειρήσουν -αν προλάβουν- να αναθεωρήσουν ριζικά ακόμα κι αυτό το…… μισερό και αντιδημοκρατικό ισχύον σύνταγμα. Έτσι για να τυλίξουν μια και καλή το λαό σε μια κατοχική κόλλα χαρτί -και με τη βούλα του συνταγματικού νομοθέτη- για τις επόμενες δεκαετίες.

Γι` αυτό και η μεγάλη πρεμούρα εκλογής προέδρου και παράτασης -πάση θυσία- της ζωής αυτής της κυβέρνησης.

Όχι μόνο για την καρέκλα. Όχι μόνο για τη ρεμούλα.

Όχι μόνο για την υπογραφή των νέων μνημονίων, που θα αποτελέσουν πραγματικό Αρμαγεδδώνα για τον ελληνικό λαό, αλλά το θεωρούν λυμένη υπόθεση, με την οποιαδήποτε κυβέρνηση του περίφημου ‘’συνταγματικού τόξου’’.

Εκείνο που τους καίει είναι η αναθεώρηση του συντάγματος, που η ευκαιρία της θα απομακρυνθεί μέχρι το 2020 αν δεν γίνει τώρα και προκηρυχθούν εκλογές.

Να γιατί ο Σαμαράς, με το κυριακάτικο διάγγελμά του, κήρυξε δημοπρασία υπουργείων, απευθυνόμενος και ελπίζοντας στη βουλιμία κάποιων λιγούρηδων για καρέκλα και ‘’εξουσία’’…… ‘’ανεξάρτητων’’ αέργων της βουλής.

Όσοι πιστοί προσέλθετε !!

Κι αν χρειαστούν άλλοθι εθνικού κινδύνου, όλοι αυτοί οι λακέδες των κατοχικών δυνάμεων, ιδού το άλλοθι. Ο ‘’εθνικός κίνδυνος’’ υπάρχει και προέρχεται από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Είναι ο κίνδυνος να ανοίξει το στόμα του ο ίδιος ο λαός και να πει και να επιβάλει -πρωτογενώς- τα δικά του θέλω.

Ο κίνδυνος να ορθώσει το ανάστημά του το θεριό λαός και να σαρώσει όλο το σκυλολόι, μιας δια παντός.


Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ελεγκτ. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht