Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ημερομηνίες της εξελισσόμενης καταστροφής. Με πληροφορίες από το Bloomberg Intelligence Economics.

acropolis-parthenon

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει νέο δάνειο για να πληρώσει τα παλιά δάνεια. Μέχρι τότε αδειάζει τα αποθεματικά των (βλέπε ασφαλιστικών φορέων), των (βλέπε νοσοκομείων) και (βλέπε των κρατικών εταιριών) προκειμένου να πληρώσει τους τοκογλύφους. Αυτές είναι οι σημαντικότερες ημερομηνίες μέχρι τον Αύγουστο.

30 Μαρτίου: Η κυβέρνηση μέχρι τότε θα πρέπει να έχει καταθέσει μια αναλυτική λίστα με προτεινόμενα μέτρα προκειμένου να της δοθεί η τελευταία δόση του δανείου, με βάση την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε με την τρόικα.  

9 Απριλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 360 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (ETK – Special Drawing Rights). Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

14 Απριλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

17 Απριλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριo ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλη Απριλίου: Σύμφωνα με την συμφωνία παράτασης του Φεβρουαρίου, η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει περεταίρω λεπτομέρειες στα μέτρα που υπέβαλε, και αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόικα.

8 Μαΐου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

12 Μαΐου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη πληρωμή του μήνα — περίπου 601 εκατομμύρια ETK προς το ΔΝΤ. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 763 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό ποσό των αποπληρωμών προς το ΔΝΤ για τον Μάιο ανέρχεται στα 963 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

15 Μαΐου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

5 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 240 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ.

12 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 270 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.

12 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

16 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 451 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.

19 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 270 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.

19 Ιουνίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλη Ιουνίου: Λήγει η τετράμηνη παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστό το δεύτερο δάνειο που πήρε η Ελλάδα από την τρόικα το 2012.

10 Ιουλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

13 Ιουλίου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 360 εκατομμύρια σε ETK. Αυτά ισοδυναμούν με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

20 Ιουλίου: Λήγει το ελληνικό ομόλογο των 3,5 δισεκατομμυρίων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

8 Αυγούστου: Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε κατόχους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

20 Αυγούστου: Λήγει το ελληνικό ομόλογο των 3,2 δισεκατομμυρίων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht